Kuburovićeva i Đurić o optužbama Tahirija

Jedinu krivicu koju snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić jeste njegovo strpljenje, hladna glava i odlučan stav da na sve provokacije iz Prištine odgovara mirnim tonom, bez pretnji i bez poziva na nasilje, navodi MinistarstvO pravde. Marko Đurić smatra da panika i nervoza albanskih političara zbog iznošenja informacija vezanih za ubistvo Olivera Ivanovića pokazuju njihov strah od mogućnosti da bude obelodanjeno još saznanja o ovom zločinu, koja govore o direktnoj umešanosti Prištine.

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da srpski organi nisu i neće skrivati i prikrivati zločince i ubice, kao što to rade ovekovečeni zločinci OVK, poput Tačija, Haradinaja i Veseljija, ogrnuti u ruho takozvanih kosovskih političara.

"Nema sumnje, u jednom su u pravu, a to je da sigurno postoji politička pozadina ubistva Olivera Ivanovića, jer da nije tako prištinski organi nikada ne bi odbili formiranje zajedničkog istražnog tima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, nikada ne bi odbili da proslede čaure sa mesta ubistva, a ne bi im trebalo i nekoliko meseci da proslede Zapisnik sa uviđaja", kaže Kuburović. 

"Takozvani kosovski organi nijednu zamolnicu za dostavljanje informacija u vezi sa navodnom istragom protiv Milana Radoičića nisu dostavili Beogradu, iz čega se vidi pravna i činjenična osnovanost njihovih optužbi", navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da panika i nervoza albanskih političara zbog iznošenja informacija vezanih za ubistvo Olivera Ivanovića pokazuju njihov strah od mogućnosti da bude obelodanjeno još saznanja o ovom zločinu, koja govore o direktnoj umešanosti Prištine. 

"To govori o odgovornosti onih koji su ovaj zločin želeli da pripišu Srbiji, sakriju krvave tragove, i čak iskoriste monstruozni zločin za napad na Srbe i Srbiju", zaključio je Đurić.  

Tahiri: Vučić nalogodavac, Radoičić izvršilac

Nakon što je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji Milan Radoičić, kao i da je istraga navodno pokazala da je Beograd naručilac ubistva, ministar pravde Abelard Tahiri Radojičića je optužio za izvršioca, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao naručioca tog ubistva.

Tahiri je optužio Vučića da je umesto saradnje u rešavanju slučaja amnestirao Radoičića i dodao da srpska zajednica na Kosovu mora biti sigurna jer će se uspostaviti pravda, prenosi Kljan Kosova.

"Naši zahtevi prema srpskim vlastima za pravosudnu saradnju u slučaju Ivanović zastali su u trenutku kada su se pojavile sve osnovane sumnje da je Milan Radojčić glavni osumnjičeni za ubistvo građanina i političara Olivera Ivanovića. Umesto da sarađuje i privede pravdi glavnog osumnjičenog, on je amnestiran od strane predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Tahiri. 

broj komentara 0 pošalji komentar