Đurić: Tači zvecka oružjem, branićemo Srbe na KiM

Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna, naveo je Marko Đurić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Marko Đurić navodi da u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.

"Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti", navodi Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić navodi da Hašim Tači glumi da želi da dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima", navodi direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da su prištinske pretnje – pravo lice njihove politike.

"Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti", ističe Đurić.

Dodaje da će, nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво