Đurić: Tači zvecka oružjem, branićemo Srbe na KiM

Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna, naveo je Marko Đurić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Marko Đurić navodi da u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.

"Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti", navodi Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić navodi da Hašim Tači glumi da želi da dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima", navodi direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da su prištinske pretnje – pravo lice njihove politike.

"Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti", ističe Đurić.

Dodaje da će, nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 15. mar 2019, 14:22) - Miodrag [neregistrovani]

Oprez

ne treba puno da se zanosimo tim mlakim opomenama Pristine od strane zapada. To su samo reci koje oni brzo zaboreve. Bez puno nade i zanosenja, samo oprezno. Sve to moze da bude deo igre

(petak, 15. mar 2019, 13:21) - anonymous [neregistrovani]

Vreme je

da se stavi Sah Mat. Dosta je bilo Glume. Sve znakove idu na to da EU i Ameri dizu ruke od Pristine.

(petak, 15. mar 2019, 12:56) - Srboljub [neregistrovani]

Dzaba mu to zveckanje

Samo nek on zvecka i mi imamo oruzja za zveckanje.

(petak, 15. mar 2019, 12:28) - Slobodan [neregistrovani]

Hahaha

Moglo bi mu se to oruzje obiti o glavu!

(petak, 15. mar 2019, 11:18) - masa [neregistrovani]

kosovo

Tači je ratni zločinac on jedino što zna jeste da preti oruzjem, u slučaju da se ugrozi zivotna bezbednost Srba na Kosovu verujem da ce Srbija reagovati adekvatno.