Haradinaj: Ako bi nas Tramp pozvao na sastanak, odmah suspendujemo taksu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji ugovor kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

U emisiji RTV "Dukađini" Haradinaj je ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, "postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije".

"Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah obustavljamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno - postoji ugovor", precizirao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju.

"Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmatroti naš stav o taksi", rekao je Haradinaj.

broj komentara 27 pošalji komentar
(petak, 15. mar 2019, 15:34)
anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Počeli i Trampa da ucenjuju .

(petak, 15. mar 2019, 13:28)
Ana [neregistrovani]

Bahatost

Osudjujem bahato ponasanje Albanaca.Smatram da su preterali sa ucenama.Srbija na ovakve ucene nece pristati.Takse moraju biti ukinute,ali nemaju prava da ucenjuju Srbiju da prizna KIM, jer Srbija nece na tako nesto,nikada pristati.

(petak, 15. mar 2019, 12:39)
kole [neregistrovani]

Rekao bih...da Haradinaj ne moze da zaspi nocima...

Uveo je sam sebe u slepu ulicu s tim taksama i sad nema izlaza. Teske su to nocne more. Najgore je kad ovisis o drugom a to je u ovom slucaju Tramp.

(petak, 15. mar 2019, 09:48)
Jelena [neregistrovani]

kriminal

Niko ne zeli u svojoj biografiji da ima dokaze o druzenju sa zlocincima i kriminalcima.

(petak, 15. mar 2019, 09:29)
Vlajko [neregistrovani]

Znači to je cilj

Dakle iza svega do sada urađenog na štetu dijaloga krije se konačni cilj, a to je da se sastanu sa Trampom i obrade i njega, kao što su obradili njegove prethodnike iz Demokratske stranke koji sada i dalje savetuju Prištinu kako da vuče konce.Tako bi obezbedili novu podršku, koju za sada nemaju od Trampove administracije, ali imaju od dela starih ljudi koji su ostali u nekim odborima i komisijama odeljenja za zapadni Balkan.

(petak, 15. mar 2019, 09:27)
Aleksandar [neregistrovani]

Nije mu to prvi pokusaj

On samo zeli da dobije vizu da bi mogao pobeci, ali Amerikanci nikako da ga puste da dodje

(petak, 15. mar 2019, 09:15)
anonymous [neregistrovani]

hahaha

hahahaha

(petak, 15. mar 2019, 08:38)
anonymous [neregistrovani]

Боље би било...

...да наши политичари још одмах уговоре састанак са Трампом , само ми и он, и коначно му објасне да је КиМ Србија ,а да је претходна политика света и НАТО-а била катастрофална грешка!

(petak, 15. mar 2019, 08:36)
anonymous [neregistrovani]

Комедија.

Рука која милује брзо постане чизма која гази.

(petak, 15. mar 2019, 08:26)
Jana [neregistrovani]

Usijana glava

Umišljena veličina.