Jeličićeva ostavka stigla do predsednika Skupštine Brusa

Ostavka Milutina Jeličića na mesto predsednika Opštine Brus koju je podneo 11. marta – pod, kako je naveo u obrazloženju, pritiskom javnosti, danas je zvanično zavedena u pisarnici i stigla do predsednika Skupštine.

Pošto je ostavka zavedena, otkazan je najavljeni protest opozicije koja je insistirala na ostavci Milutina Jeličića, protiv koga se vodi sudski proces za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje u slučaju Marije Lukić iz Brusa.

Umesto njih ispred zgrade Opštine okupile su se meštanke Brusa u znak podrške predsedniku.

Na skupu nije bilo govornika, niti su javno izneti neki zahtevi. Bilo je samo aplauza, u znak podrške Jeličiću koji je na putu ka kancelariji prošao trotoarom na kome su bile okupljene njegove sugrađanke.

Sednica Skupštine opštine Brus, na kojoj bi trebalo da se verifikuje ostavka Milutina Jeličića, biće zakazana u narednih dvadesetak dana, rekao je predsednik Skupštine Miroslav Panić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 15. mar 2019, 08:03)
Brut [neregistrovani]

Banana

Čovek ugasio struju jednim telefonskim pozivom. Slika i prilika banana države. Žao mi je što se i ostale žrtve ne oglase i rasterete Mariju Lukić.

(petak, 15. mar 2019, 01:38)
anonymous [neregistrovani]

@Слика није баш црно-бела....

Pobogu covece, zivimo na Balkanu gde zene i po 20-30 godina cute i trpe nasilje, a Vi se sad pitate zasto je doticna Marija 2 godine cutala. Niste se zapitali da li se mozda plasila za sebe, svoju porodicu, da ne izgubi posao i slicno? Na kraju krajeva, nasilje isto kao i zlocin nikada ne zastareva. U ovom slucaju zrtva je doticna zena, a to da li je progovorila posle 2 ili 22 godine je sasvim irelevantno.Sve ostalo je razvodnjavanje teme i pokusaj da se nasilnik predstavi kao zrtva, a zrtva kao nasilnik.

(četvrtak, 14. mar 2019, 20:44)
Петрија [neregistrovani]

Слика није баш црно-бела....

Добро је што је покренут судски процес како би се најзад утврдила истина везано за овај случај. За сада, није јасно каква је улога самог Јеличића, а још је нејасније каква је улога - Марије Лукић. Несвхватљиво је да тај однос између њих траје 2 године... Зашто одмах није реаговала -, намеће се логично питање? Друга ствар, врло је индикативно да госпођа учествује у уличним протестима, и да се управо сада досетила да је наводна жртва сексуалног узнемиравања. Цео случај је максимално инструментализован у политичке сврхе. 

(četvrtak, 14. mar 2019, 17:30)
djordje [neregistrovani]

moral

Podneo ostavku pod pritiskom javnosti...kakva drskost...da ima morala davno bi je podneo i izvinio se narodu i stranci....