Zabrana ulaska košarkašima na KiM najveći poraz

Trener Vladimir Dasić rekao je za RTS da je zabrana mladim košarkašima Sloge da uđu na KiM bio njegov najveći profesionalni poraz.

Predsednik Košarkaškog kluba Sloga Uroš Matić rekao je da je trebalo pioniri da igraju utakmicu sa Trepčom.

"Ovo je prvi put da je nekoj ekipi Sloge zabranjen ulazak na teritoriju Kosova. Ali ove godine se dešavalo bar ono što smo mi čuli ove godine da je zabranjeno ne košarkaškim nego fudbalskim i odbojkaskim timovima", naveo je Matić.

Prema njegovim rečima, s obzirom da je on i predsednik Saveza koji organizuje to takmičenje nisu imali ni jedan slučaj da je ekipa vraćena sa administratinog prelaza.

"Zabranjen nam je ulazak jer su navodno tražili odobrenje od nekog organa da li oni to zovu ministarstvo ili kako već uglavnom od organa nekih privremenih institucija. Što mi nismo imali niti smo tražili niti je to bila praksa do sada", naveo je predsednik KK Sloga.

Kako je dodao, deca su se vratila, mada imaju nezvaničnu informaciju da je ekipa iz Užica danas pre njih prešla i da joj je dozvoljen prelaz.

"Ja sam predsednik koji organizuje to takmičenje i mi ćemo nastaviti takmičenje sa tim ekipama sa Kosova ali predpostavljam da će koliko sledeće nedelje otići neka od ekipa da li će to biti iz Kraljeva Čačka ili Užica koji učestvuju u tom takmičenju sa tim ekipama sa Kosova otići dole ili probati da odu", kaže Matić.

Navodi da će u toku nedelje imati sastanak sa ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije pod čijom se organizacijom zvanično sprovodi takmičenje da im kažu šta i kako dalje.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je zabranu  mladim košarkašima da uđu na Kosovo i Metohiju kao postupak Prištine koji je anticivilizacijski, gnusan i vredan svakog prezira.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво