Joksimović: Izbaciti Briselski sporazum iz poglavlja 35

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da ukoliko Evropska unija kao medijator i garant, prihvati sadašnji odnos Prištine prema dijalogu i Briselskom sporazumu, očekuje od Evropske komisije da se poglavlje 35, koje prati implementaciju tog dokumenta, isprazni od dodatnog sadržaja, i ostane kao i za druge zemlje povezano sa takozvanim "ostalim pitanjima".

Jadranka Joksimović je istakla da sa trenutnom sadržinom poglavlje 35 ne može više da bude delotvorno praćeno.

"Samim tim ne može ni na koji način da bude uslov za nastavak našeg procesa pregovora o pridruživanju i otvaranje drugih poglavlja", rekla je Joksimovićeva na pitanje Tanjuga kako platforma koju je objavila Priština utiče na proces pregovora Srbije sa EU.

Prema njenim rečima, posle takve platforme koja nedvosmisleno negira Briselski sporazum, "nema šta više da se prati, s obzirom da je jedna od strana, to jest Priština, jasno rekla da ne poštuje i nema nameru da sprovodi Briselski sporazum".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара