Haradinaj: Ko god dirne granice Kosova, naći će nas na granici

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će vojska Kosova biti na granici i na severu, ukoliko su "granica i teritorija Kosova ugroženi".

Ramuš Haradinaj je u Dečanima reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Srbi na severu izloženi riziku od albanskih institucija, prenosi Gazeta ekspres.

"Ne napadamo sever, ni jug naše zemlje, niti to tražimo. Ali ko god dirne granice Kosova, naći će nas na granici. To je ono što svi znaju. Vojska Kosova je vojska svih naših građana, tako da sever i Srbi u toj oblasti nikada neće biti ugroženi ", rekao je Haradinaj.

Vučić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su Milana Radoičića hteli da proteraju sa Kosmeta, kako bi "oslabili srpsku odbranu severa Kosova" jer su "znali da je Radoičić jedan od ključnih lica". "Želeli su da ga proteraju sa severa KiM i da čekaju trenutak, povoljan za napad na Srbe na sever Kosova", rekao je Vučić.

Kosovski predsednik Hašim Tači nije komentarisao izjavu Haradinaja, ali je rekao da je razmena teritorija sa Srbijom "loš posao koji neće dozvoliti" i dodao da bi promena Ustava otvorila mogućnost za pripajanje "Preševske doline" Kosovu kroz korekciju granica.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво