Haradinaj: Ako su takse uslov, priznanje nam nije potrebno

Kosovu nije potrebno priznanje Srbije, ako je uslov za to da Priština suspenduje sto odsto uvećane takse nametnute na proizvode iz Srbije, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Ramuš Haradinaj je, govoreći na komemoraciji povodom godišnjice ubistva Envera Hadrija, kojeg Priština veliča kao heroja, rekao da je danas, kako je rekao, "20 godina od oslobođenja" dijalog sa Beogradom odstupio od nekih pravila i pretvorio se u "dijalog za teritorije".

Hardinaj je, kako prenosi prištinska Koha, rekao i da nametnute takse na srpsku robu ometaju formalizaciju podele teritorije.

"Kosovo ne daje osnov za priznavanje, a ako je to cena, Kosovu nije potrebno priznanje Srbije", rekao je Haradinaj.

Hadri je bio albanski emigrant, a ubijen je u Briselu 1990. godine.

Za njegovo ubistvo pred belgijskim sudom u odsustvu su osuđeni bivši oficir Udbe Božidar Spasić i dvojica viđenijih ljudi srpsko-crnogorskog podzemlja, Andrija Drašković i Veselin Vukotić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво