Đurić: Haradinajev ministar poljoprivrede ne predstavlja Srbe

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da novoimenovana ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi ne predstavlja srspki narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima. Iz Srpske liste poručuju da nema saradnje sa novom ministarkom.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj imenovao je Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja. Tim povodom Marko Đurić je saopštio da "novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet" i da će biti tretiran u skladu sa tim.

Taj podmukli potez Prištine za cilj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije, smatra Đurić.

"Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan", naglasio je Đurić.

Đurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.

Onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Srpska lista: Ne sarađujemo sa Dijanom Živić

Odlukom da na mesto ministra poljoprivrede imenuje nesvršenu studentkinju
književnosti kojoj je to prvo radno mesto, i koja nema nikakav legitimitet u
srpskom narodu, niti partija iz koje dolazi, Ramuš Haradinaj je potvrdio da
su njegove izjave u kojima govori da poštuje srpski narod na KiM samo laž, saopštila je Srpska lista.  

Srpska lista je jedina opoziciona partija u Prištini čijih devet poslanika ima jasan zadatak, a to je rušenje ove vlasti u Prištini, navodi se u saopštenju. 

"Javno se ograđujemo od Dijane Živić kao predstavnika srpskog naroda. Naši članovi neće sarađivati sa njom, jer na funkciju nije došla voljom birača i srpskog naroda već odlukom Ramuša Haradinaja i njegovim dogovorom sa opozicijom u Beogradu", dodaje se.

Srpska lista je saopštila i da su današnjom odlukom o imenovanju Dijane Živić, "Savez za Srbiju i njihov pokret '1 od 5 miliona' postali deo Vlade Kosova i kabineta Ramuša Haradinaja, a Ramuš Haradinaj je i zvanično postao '1 od 5 miliona'".

Pošto članovi te partije učestvuju u protestima Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji i deluju protiv državne politike, danas je i zvanično postala spona između Đilasa, Jeremića, Obradovića i Haradinaja, zaključuje se u saopštenju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи