Vlada za sporazum sa NBS

Radi očuvanja finansijske stabilnosti u Srbiji, potrebno da Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije potpišu sporazum o saradnji i sporazum o ciljanju inflacije, zaključeno na sednici Vlade Srbije.

Na sednici Vlade Srbije doneti su zaključci kojima se prihvataju informacije o potrebi potpisivanja sporazuma o saradnji radi očuvanja finansijske stabilnosti u Srbiji i sporazuma o ciljanju (targetiranju) inflacije između Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Vlada je donela zaključak kojim je  Upravnom odboru javnog preduzeća "Putevi Srbije" preporučeno da donese odluku o osnivanju zavisnog društva kapitala za obavljanje delatnosti "Koridor 10", zbog koordinacije aktivnosti na poslovima izgradnje deonica na autoputu "Koridor 10".

Donet je i zaključak o prihvatanju informacije o potrebi hitne sanacije ekoloških problema u vezi sa smanjenjem aerozagađenja na teritoriji opštine Bor, kojim se izdvaja 100 miliona dinara iz sredstava Nacionalnog investicionog plana i Fonda za zaštitu životne sredine. Ta sredstva biće namenjena za sprovođenje Projekta smanjenja emisije sumpordioksida iz topionice i fabrike sumporne kiseline "RTB Bor grupe".

Vlada Srbije usvojila je predloge zakona o potvrđivanju ugovora između Srbije i Litvanije i između Srbije i Grčke o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Usvojeni su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o strateškoj saradnji između Srbije i Evropske policijske kancelarije i Predlog zakona o prestanku važenja zakona o Fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи