Haradinaj: Takse ne mogu biti važnije od dijaloga

Sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije ne mogu biti važnije od dijaloga sa Beogradom, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, i poručio da Priština neće dozvoliti da ukidanje te mere bude uslov za nastavak tog procesa.

"Ako je porez važniji od dijaloga, nikada nećemo morati da ga ukinemo i nikada to nećemo uraditi", rekao je Haradinaj u intervjuu za prištinsku KT21.

Haradinaj je rekao i da ako šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ne nastavi dijalog bez ukidanja taksi, onda ne treba da zove ni na dijalog.

Međutim, potpredsednik prištinske vlade i lider SDI, Fatmir Ljimaj, smatra da treba ukinuti takse od 100 odsto da bi se nastavilo sa dijalogom o normalizaciji odnosa sa Beogradom, ali da, ako Srbija ne obeća da će priznati samoproglašenu kosovsku nezavisnost, onda nema mesta ni za dijalog.

Ljimaj je, gostujući u emisiji "Klik" KTV, pozvao političke subjekte na Kosovu da dobro čitaju poruke međunarodnih partnera, poput one koju je uputio predsednik SAD Donald Tramp.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 22. feb 2019, 18:50)
Gospodja Ministarka [neregistrovani]

Kosovo

Haradinaj je najgori od svih u Pristini.Glavni je nosilac antisrpske ideologije na Balkanu!

(petak, 22. feb 2019, 14:34)
Srdjan [neregistrovani]

Dijalog

Haradinaj nastavlja sa svojim drskim ponasanjem.

(petak, 22. feb 2019, 13:24)
SANJA [neregistrovani]

Mafija

Haradinaj samo maže oči. On i ne želi dijalog, jer bi rešenje kosovskog konflikta značilo uspostavljanje pravne države na Kosovu, što mafijašu nikako ne odgovara.

(petak, 22. feb 2019, 13:16)
Era [neregistrovani]

komentar

Takse ne mogu biti vaznije od dijaloga , ali su uslov za dijalog!