Skot: Srbija na pogrešnoj strani istorije

Ambasador SAD Kajl Skot komentarisao je poziciju zvaničnog Beograda po pitanju trenutne političke krize u Venecueli i naveo da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

"Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", napisao je na Tviteru Skot, čija zemlja takođe podržava Gvaida.

On je uz tu poruku "linkovao" vest o susretu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića i zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila, koji boravi u poseti Srbiji.

Dačić je juče u razgovoru sa Hilom zahvalio na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju KiM, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Takođe je preneo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem. 

Sagovorniku je preneo da Srbija pozdravlja dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji.

Dačić je ranije, govoreći pred skupštinskim Odborom za spoljne poslove, rekao da je naš zvaničan stav da je Venecuela prijateljska zemlja, da se ne mešamo u njihove unutrašnje odnose i stvari.

broj komentara 47 pošalji komentar
(subota, 23. feb 2019, 00:07) - anonymous [neregistrovani]

Beznadezno

Neko ko je odavno izgubio "kompas" ne moze da govori koja strana je prava.

(petak, 22. feb 2019, 12:06) - Igor [neregistrovani]

Američka priča o istoriji.

Amerika postoji tek od 1776. i njen diplomata daje sebi slobodu da Srbiji drži lekcije o istoriji. Simpatično. Srbija se prvi put, prema zvaničnoj istoriji pominje sredinom desetog veka dok 1217. postaje Kraljevina. Srbija je evropska Kraljevina 560 godina pre američke državnosti. O kojoj istoriji mi to pričamo sa Amerikancima?!

(petak, 22. feb 2019, 12:01) - Bx [neregistrovani]

Jadno

Mr. Scott, vi i vasi ste na pogresnoj strani pravde, prava, istine, dobrote, ... Boga. "Na pogresnoj strani" svega nabrojanog zna se sta znaci, a znaci i da nemate ni istoriju ni buducnost post mortem.

(četvrtak, 21. feb 2019, 23:02) - anonymous [neregistrovani]

Skywalker i Darth

Sto se tice SADa,bili su na pravoj strani historije do 1945. Posla toga presli su na tamnu stranu. I jos su tamo.

(četvrtak, 21. feb 2019, 17:48) - anonymous [neregistrovani]

Moja i vasa taraba

Srbi nisu istrebili indijance, nisu bacali atomsku bombu na drugu zemlju nisu se mesali u tudje politike i sa nabrajanjem bih mogla u nedogled. I sto je najvaznije da doticni zapamri Srbija nije kolonija i Srbi su se vekovnim borbama borili samo za slobodu.A ko je na pravoj ili pogresnoj strani istorije siguno nece odlucivati jedan ambasador.

(četvrtak, 21. feb 2019, 10:27) - Gastarbeiter,penzioner [neregistrovani]

Srbi ne vole...

kritike,zato se nismo pomakli dalje od - šljive!

(četvrtak, 21. feb 2019, 07:03) - anonymous [neregistrovani]

Videli smo

Videli smo na primeru Libije koliko sada bolje zive od vase demokratije. Svaki grad drugi klan

(četvrtak, 21. feb 2019, 06:37) - anonymous [neregistrovani]

Da, u pravu si!

Mi za nasih 800 godina nismo porobili niti istrebljivali niti jednu rasu; mi za nasih 800 godina nismo pobili milione ljudi, zena i dece; mi za nasih 800 godina nismo opljackali prirodna bogadstva niti jednog drugog naroda; mi za nasih 800 godina nismo eksplodirali desetine atomskih bombi u porobljenim zemljama.
A vidi sta su oni postigli za samo 300 godina. Zamisli kako bi nam bilo mnogo bolje da su oni unapredivali ovu planatu na svoj nacin 800 godina.
Ali ipak, meni je drago da nisam na njihovoj strani istorije.

(četvrtak, 21. feb 2019, 06:11) - anonymous [neregistrovani]

On

zivi u zabludi.

(četvrtak, 21. feb 2019, 05:40) - anonymous [neregistrovani]

Нека уређују америчко двориште

Много смо постигли за 800 година. А сад нам то све присвајају грабљивице у окружењу. И какве везе има Русија с овим? Амери нека иду у своје двориште више. Да видите како су они тек осиромашили, али нема се кад о томе мислити. Србија је видјела како они брину за слабије, тако да не причајте глупости поједини.