PSG traži ostavku Lončara

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je hitnu ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog "brutalnog ugrožavanja bolesnika i korišćenja teško bolesne dece u svrhu političke promocije Aleksandra Vučića".

U saopštenju se podseća da je u utorak u Institutu za majku i  dete "Aleksandar Vučić sa svojom svitom i probranim novinarima nastavio ličnu političku kampanju prilikom koje je, zanemarujući sve epidemiološke propise i preporuke, pa čak i upozorenje prisutnog lekara, ne noseći čak ni zaštitnu masku koja mu je data, svesno i direktno ugrozio zdravlje bolesnog deteta".

Ovo je nedopustivi presedan i jasna poruka na šta je sve spreman zarad televizijske promocije svog lika i nedela. Njegova ostavka se već uveliko traži na slobodnim ulicama širom Srbije, ističe PSG.

Ovom prilikom zahtevamo hitnu ostavku ministra Lončara, koji je lekar i koji je, iako prisutan, dozvolio, ovaj nečuveni incident, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je ministar, pravdajući sebe i Vučića, izjavio da su "to su deca sa najtežim oboljenjima za koju je krajnje neizvesno šta će biti".

"Da li ovo znači da je za ministra ovo dete toliko ugroženog zdravlja da za njega ne važe epidemiološke rocedure jer šta je-tu je, ostalo nam je samo da čekamo", piše u saopštenju PSG i dodaje da za ovakvo kršenje prava i ugrožavanje zdravlja pacijenata nema opravdanja.

broj komentara 0 pošalji komentar