Zajednička sednica vlada Srbije i RS 28. februara

Vlade Republike Srpske i Srbije održaće zajedničku sednicu u Beogradu 28. februara, a teme dnevnog reda se još usaglašavaju.

U vladi RS su rekli da će sigurno biti razmotren napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za otpočinjanje novih u raznim oblastima, prenosi Srna.

"I ovaj put će sigurno dominantne teme biti iz oblasti energetike, saobraćaja i prosvete. RS i Srbija su već dugo u pregovorima o zajedničkoj izgradnji hidroelektrana na Drini i ti projekti su sada došli do faze realizacije, a jedan od najvećih projekata u oblasti saobraćaja je izgradnja auto-puta od Bijeljine do Beograda", rečeno je u vladi RS.

Kako je rečeno, Generalni sekretarijat i ministarstva usaglašavaju predloge koje će delegirati za dnevni red zajedničke sjednice.

"Još je rano da konkretnije govorimo o dnevnom redu jer potom sledi usaglašavanje i sa Vladom Srbije. Ministarstva u dve vlade takođe obavljaju konsultacije u vezi sa pitanjima koja će predložiti da se nađu na dnevnom redu zajedničke sednice", naglasili su u vladi RS.

Ministar finansija RS Zora Vidović izjavila je Srni da sa Srbijom imaju saradnju na dnevnom nivou i da sa ministarstvom finansija Srbije konstantno usklađuju propise iz resora za koji su nadležni.

"Razmenićemo mišljenja o problemima koji nas opterećuju kao što je siva ekonomija i preuzimaćemo njihova dobra rešenja. Sigurno nas očekuje širok spektar razgovora, a deo će biti posvećen i zajedničkim investicijama Srpske i Srbije, pogotovo u energetici", rekla je Vidović.

Ona je dodala da je veoma važno pitanje i trgovinska razmena sa Srbijom.

"To je stalna tema za razgovor i uvek pravimo uslove da razmena bude što veća jer nam je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner", istakla je Vidović.

Poslednja zajednička sednica vlada RS i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво