Investicioni ciklus u Vojvodini od oko četiri milijarde dinara

Vlada Vojvodine finansiraće 56 infrastrukturnih projekata na teritoriji pokrajine, a predstavnicima četrdeset jedne lokalne samouprave, uručeni su ugovori vredni 3,4 milijarde dinara.

Fabrika za pitku vodu u Odžacima, pristupne saobraćajnice za most na Tisi kod Ade, nova industrijska zona u Crepaji i izgradnja vrtića u Šimanovcima, samo su neki od projekata u ovim ugovorima.

"Gotovo 700 miliona izdvojiće i opštine i gradovi sa teritorije Vojvodine, tako da ćemo u Vojvodini započeti jedan značajan investicioni ciklus ukupne vredan ukupno 4,1 milijardu", kaže Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine.

Njen najveći grad  dobio je 410 miliona dinara, a Novi Sad će uložiti dodatnih 120 za rekonstrukciju tri saobraćajnice, od kojih će jedna postati novi bulevar.

"Radi se o rekonstrukciji ulice Marka Miljanova, praktično pretvaranje te ulice u bulevar, koji će imati nove kolovozne trake, nove trotoare, biciklističke staze", rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

U pokrajini će se više raditi na energetskoj efikasnosti i zaštiti voda, izgradnji sportskih hala i obnavljanju postojećih sportskih objekata, što, pored rekonstrukcije ulica, očekuje i Sremske Karlovce.

"Obezbeđena su sredstva u iznosu od 11 miliona dinara, lokalna samouprava će učestvovati sa dva miliona dinara za uređenje sportsko-rekreativnog centra Dvorska bašta, odnosno uređenje atletske staze i staze za skok udalj", kaže Nenad Milenković, predsednik Opštine Sremski Karlovci.

U Vojvodini će početi izgradnja novog puta Stapar-Sivac u dužini od 16 kilometara, koji će bolje povezati Sombor, Kulu i Apatin, a završetak je planiran za dve godine. Vlada pokrajine svake godine dodeljuje ova sredstva i prati kako su utrošena.

Od prošlogodišnjih ugovora realizovano je blizu 80 procenata, što je mnogo više u odnosu na predhodne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво