Ružić: Opozicija koja protestuje da se pogleda u ogledalo

Funkcioner SPS-a i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je povodom protesta Saveza za Srbiju da opozicija mora da se pogleda u ogleda i shvati da se u demokratskim društvima sporazumi i razumevanje sa građanima postižu isključivo na osnovu programa koje političke partije ponude na izborima, a ne na ulici.

U izjavi dostavljenoj medijima, Branko Ružić podseća da je takve sporazume koalicija SNS-a i SPS-a od 2012. postigla u više navrata i uvek sa sve boljim i ubedljivijim rezultatom u izbornoj utakmici, te da će, kako kaže, svaka sledeća biti još dominantnija.

"Konačno su maske polako ali sigurno počele da padaju, vrhunac licemerja se pokazuje iz vikenda u vikend, a svi smo svedoci vašara taštine neodgovornih, nezrelih i nekompetentnih tzv. političara koji ni sebe same ne mogu da ubede u ono u šta navodno veruju", naveo je Ružić.

Svoju, kako kaže, političku i programsku podeljenost, dezorijentisanost i deficit odgovora na suštinska državna pitanja pokušavaju da pokriju perfidnom zloupotrebom manjeg dela građana koji manifestuju svoja nezadovoljstva i sada prave marketinški trik i navodno potpisuju sporazum sa narodom i to u dva primerka.

"Sami su svesni da nisu sposobni da ispune ni promil onoga što su nemušto sročili u tom siromašnom papiru punom opštih mesta, bez ikakve suštine, pa svoju kvazi čestitost obezbeđuju drugim primerkom i obmanjuju javnost i građane Srbije", naveo je Ružić istakavši da je to "sramno i prozirno".

Istakao je da su pravdoljubivost, državotvornost, patriotizam, solidarnost vrednosti koje baštini svaki običan građanin i građanka Srbije.

Ružić kaže da "vajni opozicionari moraju biti svesni činjenice da građani Srbije nisu spremni da potpisuju bilo kakve lažne sporazume sa onima koji zvižde, promovišu fašizam, verbalno kočijaško nasilje i vešala".

"Oni to rade u momentu kada se u Orašcu slavi Prvi srpski ustanak i Sretenjski ustav, dakle slobodarski duh i demokratske vrednosti, kada predsednik Republike na Minhenskom bezbednosnom forumu snažnim argumentima pobija sve ono što je nepravda, manipulacija i hir 'razmažene političke dece' iz Prištine, pritom istrajavajući na pozivu na dijalog u trenucima kada ministar spoljih poslova posle mnogo godina ujedinjuje čitav Savet bezbednosti UN u vezi sa srpskim stavom o sramnim taksama na KiM, u vremenima kada je zahvaljujući građanima obezbeđena fiskalna konsolidacija, otvoreno skoro 200 novih fabrika, stopa nezaposlenosti drastično pala", poručio je Ružić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво