"Odlaskom Šaulića srpska muzika ostala bez dela svoje duše"

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodici pevača Šabana Šaulića, koji je poginuo u udesu u Nemačkoj. Srbija je ostala bez legende narodne muzike, napisala je premijerka Ana Brnabić. Odlaskom Šabana Šaulića srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta, ističe ministar kulture Vladan Vukosavljević. Šaban Šaulić je obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, naveo je ministar Ivica Dačić.

"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

I premijerka Ana Brnabić izrazila je saučešće porodici pevača. "Iskreno saučešće porodici Šabana Šaulića. Srbija je ostala bez legende narodne muzike", napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević izrazio je saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića.

"Šabana Šaulića bi njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini. Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija, brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti", navodi Vukosavljević u saopštenju.

"Odlaskom Šabana Šaulića srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta", zaključio je Vukosavljević.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Šabana Šaulića. 

"Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće. Zatekla me je vest da je brzo i tragično otišao 'kralj narodne muzike'", navodi se u telegramu.

Istakao je da je Šaban Šaulić obeležio jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostajući blizak svim generacijama.

"Ja ga neću zaboraviti, ali će mi nedostajati njegov topli glas, ali pre svega on. Šaban je bio 'kralj narodne muzike', ali je bio i veliki čovek. Siguran sam da će njegova dela nastaviti da žive i nadam se da njegovim odlaskom bogatstvo srpske pesme neće nestati niti utihnuti", navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je izrazio najdublje žaljenje povodom smrti velikog prijatelja, pevača i umetnika Šabana Šaulića.

"Primite izraze mog dubokog saučešća povodom smrti vašeg supruga i oca. Otišao je čovek, velik koliko i radost koju je budio gde god je bio. Druže, nedostajaćeš nam, zauvek", navodi se u telegramu saučešća.

Saučešće porodici pevača uputio je i predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

"Poštovana porodice Šaulić, želim da vam izjavim svoje najiskrenije saučešće. Bol i praznina u duši koje osećam kao veliki prijatelj Šabana i kao prijatelj vaše porodice, bol i praznina koju vi osećate njegovim odlaskom, jednostavno nema utehu. Zbog ovakvog odlaska kralja, legende estrade Šabana Šaulića, tugovaće cela Srbija. Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana. Neka mu je večna slava!", piše u u telegramu saučešća.

Telegram saučešća stigao je i izBosne i Hercegovine. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Šabana Šaulića.

"Sa nevericom i neizmernom tugom primio sam tužnu vest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čoveka i muzičara, njegovih pesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'", naveo je Dodik u telegramu saučešća koje su objavili banjalučki mediji, prenosi RTRS.

Dodik je naglasio da je Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji celog regiona, otišao u legendu, ali da će njegove pesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

"U ime svih građana BiH i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici dragog prijatelja i velikog majstora narodne pesme, koji je pet decenija suvereno dominirao ovim muzičkim prostorima. Počivaj u miru, legendo narodne muzike", poručio je Dodik.

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи