Kosovski zvaničnici sa Đukanovićem i Plenkovićem

Kosovski zvaničnici – Hašim Tači i Ramuš Haradinaj razgovarali su u Minhenu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Jedna od tema razgovora bio je i dijalog Beograda i Prištine.

Kosovski predsednik Hašim Tači je na svom tviter nalogu napisao da je sa Milom Đukanovićem razgovarao o regionalnim pitanjima, uključujući i dijalog "Kosova i Srbije i njegovom doprinosu stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu", javlja Fonet.

"Sa predsednikom Đukanovićem razgovarali smo i o pozitivnom uticaju koji će normalizacija odnosa i postizanje dogovora između Kosova i Srbije imati u regionu. Sve zemlje Zapadnog Balkana treba da se potrude da prošlost ostave iza sebe i pridruže se velikoj evropskoj porodici", napisao je Tači na svom Fejbuk nalogu.

Sa Đukanovićem je razgovarao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je rekao da je zajednički interes Kosova i Crne Gore stabilnost, mir i bezbednost regiona.

Tači je na forumu u Minhenu razgovarao i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Makalisterom i naveo da je tema bila napredak u jačanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i normalizacija odnosa Kosova i Srbije i važnost nastavka dijaloga.

Kosovski predsednik je na svom Fejsbuk profilu naveo da će u popodnevnom
govoru govoriti o neophodnosti nalaženju mirnog rešenja i postizanju dogovora između Kosova i Srbije i izrazio nadu da će ove godine pored rešenja spora Grčke i Makedonije o imenu, biti postignut i sporazum Srbije i Kosova.

Haradinaj se ranije danas na marginama Minhenske bezbednosne konferencije sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Kosovski premijer je na svom tviter nalogu naveo da je sa Plenkovićem razgovarao o bezbednosti regiona.

Jedna od tema je bio nastavak dijaloga Beograda i Prištine i sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa, piše prištinska Koha.

Saopšteno je da je Haradinaj Plenkovića upoznao sa ekonomskom situacijom i pozvo hrvatske firme da ulažu na Kosovu.

Haradinaj je, navodi se, ocenio i da je Hrvatska kao članica EU i NATO-a dobar primer koji bi Priština treba da sledi na evroatlantskom putu.

Dodaje se da je Plenkoviću zahvalio na podršci koju Zagreb pruža Prištini.

Haradinaj je ranije danas razgovarao i sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво