Tači uveren u postizanje sporazuma sa Beogradom ove godine

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uveren je da će sporazum Beograda i Prištine biti postignut ove godne, u skladu sa očekivanjima SAD.

Tači, koji učestvuje u radu Minhenske bezbednosne konferencije, napisao je na svom Fejsbuk profilu da su razgovori koje je imao sa svetskim liderima na marginama skupa u Minhenu bili "inspirativni i ohrabrujući".

Najavio je da će u svom popodnevnom obraćanju govoriti o neophodnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine.

Ove godine region zatvara dva glavna pitanja - sporazum Makedonije i Grčke i sporazum Beograda i Prištine, naveo je Tači.

"Konferencija o bezbednosti u Minhenu ove godine fokusira se na saradnju u sektoru odbrane u Evropi i međunarodnoj trgovini, pri čemu se posebna pažnja posvećuje Zapadnom Balkanu i našim naporima za jačanje mira, a razgovori sa svetskim liderima su inspirativni i ohrabrujući", napisao je Tači.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво