Vučić za nove izbore

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je skupštinska rasprava o poverenju vladi pokazala da su Srbiji potrebni izbori.

"Vlast nije imala kvorum za glasanje i bilo je očigledno da opozicija teško može doći do većine da bi promenila vlast, ali to pokazuje u kakvom se haotičnom stanju nalazi srpska politička scena", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Prema njegovoj oceni, zbog takve političke krize, delegitimisanosti parlamenta i ekonomske krize u kojoj se zemlja nalazi, izbori bi bili "najsrećnije, najjeftinije i najbolje rešenje".

"Jasno je da će izbora biti. Bolje je da budu na proleće, nego na jesen i za te izbore kampanja treba da bude kratka, da oni brzo i efikasno budu završeni i da bude uspostavljena racionalna, ozbiljna i suštinski odgovorna vlada", kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da SNS neće glasati za Predlog zakona o budžetu za 2009. godinu, jer je, kao je ocenio, neprimeren bruto društvenom proizvodu, privrednoj snazi i mogućnostima Srbije.

Istakavši da je najavljenio zatvaranje nekih pogona "Ju-Es stila Srbija" u Smederevu, Vučić je upitao šta je vlada preduzela kako bi to sprečila i smanjila uticaj krize koji će Srbiju pogoditi.

"Budžetom je predviđena ogromna potrošnja. Nikakve štednje nema, nema štednje za funkcionere i državne organe, ali se zato najavljuje stezanje kaiša za građane Srbije koji ostaju bez posla, a država ne preduzima nikakve mere", rekao je Vučić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи