Čanak: Aktuelni dnevni red za LSV nije "toliko bitan"

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je da su poslanici te stranke poslali pitanje predsednici parlamenta Maji Gojković da li je moguće da organizuje posebnu sednicu Skupštine Srbije posvećenu problemima AP Vojvodina. Formalizujte zahtev pa da pričamo o Vojvodini, kaže Gojkovićeva.

Nenad Čanak je na pres konferenciji rekao da bi fokusiranost na samo jedan set problema u Srbiji dovela do toga da se u Skupštini Srbije ne razgovara ni o čemu drugom, osim o jednom "uzanom broju" problema koji, kako kaže, za LSV ne predstavlja "konačan broj stvari".

"Ako se organizuje posebna sednica o Vojvodini mi ćemo na toj sednici učestvovati", rekao je Čanak i poručio da je LSV svoje prioritete pokazala, te sada očekuje odgovore na pitanja, da li Vojvodina u Srbiji postoji, da li je njen položaj važan i šta je sa zakonom o finansiranju Vojvodine.

Takva pitanja se, kaže, moraju rešavati u Narodnoj skupštini, jer, kako dodaje, nigde drugde se nisu rešila.

Na pitanje o učešću LSV u radu parlamenta Čanak je rekao da aktuelni dnevni red "nije toliko bitan za LSV" i dodaje da očekuje da čuje da li će se nešto destiti sa položajem dva miliona ljudi koliko ih živi u Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво