Ševarlić nije više u poslaničkom klubu Dveri

Miladin Ševarlić obavestio je novinare da je posle razgovora sa šefom i zamenikom šefa poslaničke grupe Dveri odlučio da svoje delovanje nastavi kao samostalni poslanik. Ševarlić je do sada kao nestranačka ličnost bio u poslaničkom klubu Dveri.

"Od danas sam nestranački, ali samostalni poslanik na osnovu dogovora koji sam postigao sa predsednikom poslaničkog kluba Dveri na razgovoru u ponedeljak i danas sa njegovim zemenikom, posle čega sam predao svoj potpis u arhivu Narodne skupštine", rekao je Ševarlić.

Kaže da je to učinio da ne bi remetio jedinstvo bojkota plenuma u Dverima, dodajući da nema nikakvog govora o isključenju.

"Radi se o dogovoru, ja sam taj dogovor poštovao, dobio sam rok u kojem je trebalo da se izjasnim, ja sam se izjasnio i obavestio Narodnu skupštinu da postajem samostalni poslanik", rekao je Šavarlić.

Ranije danas, Dveri su saopštile da Ševarlić nije prihvatio odluku o bojkotu parlamenta i da zbog toga dalje ne može da deluje u okviru tog kluba.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u penziji, dr Miladin Ševarlić, ušao je u parlament 2016. godine na izbornoj listi koalicije Dveri–DSS.

"S obzirom na to da prof. Ševarlić ne prihvata odluku Predsedništva Dveri da se napuštaju sve skupštine od republičkog do lokalnog nivoa do ispunjenja zahteva narodnih protesta protiv vlasti 'Jedan od pet miliona', i želi da učestvuje u radu Skupštine, dalje ne možemo delovati u okviru jedinstvenog kluba", saopštile su Dveri.

Ovo je trenutak u kome, "da bismo uspeli, moramo biti svi jedinstveni", a svako "soliranje i iskakanje" je "apsolutno neprihvatljivo i neće biti tolerisano", navodi se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво