Ševarlić nije više u poslaničkom klubu Dveri

Miladin Ševarlić obavestio je novinare da je posle razgovora sa šefom i zamenikom šefa poslaničke grupe Dveri odlučio da svoje delovanje nastavi kao samostalni poslanik. Ševarlić je do sada kao nestranačka ličnost bio u poslaničkom klubu Dveri.

"Od danas sam nestranački, ali samostalni poslanik na osnovu dogovora koji sam postigao sa predsednikom poslaničkog kluba Dveri na razgovoru u ponedeljak i danas sa njegovim zemenikom, posle čega sam predao svoj potpis u arhivu Narodne skupštine", rekao je Ševarlić.

Kaže da je to učinio da ne bi remetio jedinstvo bojkota plenuma u Dverima, dodajući da nema nikakvog govora o isključenju.

"Radi se o dogovoru, ja sam taj dogovor poštovao, dobio sam rok u kojem je trebalo da se izjasnim, ja sam se izjasnio i obavestio Narodnu skupštinu da postajem samostalni poslanik", rekao je Šavarlić.

Ranije danas, Dveri su saopštile da Ševarlić nije prihvatio odluku o bojkotu parlamenta i da zbog toga dalje ne može da deluje u okviru tog kluba.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u penziji, dr Miladin Ševarlić, ušao je u parlament 2016. godine na izbornoj listi koalicije Dveri–DSS.

"S obzirom na to da prof. Ševarlić ne prihvata odluku Predsedništva Dveri da se napuštaju sve skupštine od republičkog do lokalnog nivoa do ispunjenja zahteva narodnih protesta protiv vlasti 'Jedan od pet miliona', i želi da učestvuje u radu Skupštine, dalje ne možemo delovati u okviru jedinstvenog kluba", saopštile su Dveri.

Ovo je trenutak u kome, "da bismo uspeli, moramo biti svi jedinstveni", a svako "soliranje i iskakanje" je "apsolutno neprihvatljivo i neće biti tolerisano", navodi se u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 13. feb 2019, 17:45) - Goga [neregistrovani]

Kraj Dveri?

Na kraju će ostati samk Boško i Nogo!

(sreda, 13. feb 2019, 14:17) - Ivan [neregistrovani]

Demokratija

Boško ovim svima daje na znanje da mora biti kako on kaže. Demokratski, nema šta.

(sreda, 13. feb 2019, 14:00) - anonymousMaster [neregistrovani]

Master

Toliko o demokratiji u Dverima....