Haradinaj voljan da se o taksi raspravlja na vladi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red vlade stavi razmatranje suspenzije takse na srpske proizvode, ukoliko neko od ministara to bude inicirao.

"Premijer Haradinaj je, prema važećim pravilima, ustavnim ovlašćenjima i zakonom, do sada obradio sva pitanja na dnevnom redu i nastaviće sa obradom svih pitanja vezanih za dnevni red", izjavila je listu "Koha ditore" Donjeta Gaši, Haradinajev politički savetnik.

Ona je to kazala odgovarajući na pitanje da li će premijer dozvoliti donošenje odluka u vladi u skladu sa demokratskom procedurom, predviđenim pravilima na snazi, ako član vlade pokrene suspenziju takse na robu iz centralne Srbije.

SAD je uputio oštro pismo trojici visokih kosovskih zvaničnika, predsedniku Hašimu Tačiju, premijeru Haradinaju i predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju sa zahtevom za ukidanje takse na srpske proizvode, prenose prištinski mediji. 

Haradinaj je potom izjavio da voli Ameriku, ali da taksa na srpsku robu neće biti ukinuta, kako je to od njega zatražila administracija u Vašingtonu. 

Uvođenje takse od 100 odsto na srpsku i robu iz Bosne i Hercegovine inicirali su članovi vlade iz koalicione Demokratske partije Kosova, čiji predsednik Kadri Veselji sada predlaže suspenziju takse na 120 dana, kako bi se dala šansa dijalogu sa Beogradom i rešavanju određenih problema.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво