Haradinaj se izvinjava i poziva Ameriku da shvati odluku o taksi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da voli Ameriku, ali da taksa na srpsku robu neće biti ukinuta, kako je to od njega zatražila administracija u Vašingtonu.

Nakon sastanka lidera centralnih institucija u Prištini, Haradinaj je rekao da "mnogo voli Ameriku zbog svog doprinosa Kosovu".

Haradinaj je, kako navode prištinski mediji, naveo da se izvinjava čelnicima institucija SAD-a i da ih poziva da razumeju odluku o taksi.

Ponovio je da želi da ceo politički spektar na Kosovu bude jedinstven, tako da taksa neće biti ukinuta do priznavanja Kosova.

Haradinaj je oštro govorio o šefici evropske diplomatije. Kaže da je Federika Mogerini neprijatelj Kosova, da je beskorisna i da je u dijalogu, umesto da govori o sporazumu sa Srbijom o priznavanju, ona govorila o teritorijama i granicama, a otvaranje tog pitanja, kaže, predstavlja agresiju. 

Inače, Ramuš Haradinaj, Hašim Tačij i Kadri Veselji primili su oštro pismo SAD, sa zahtevom za ukidanje takse na srpske proizvode, prenose prištinski mediji.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара