Haradinaj se izvinjava i poziva Ameriku da shvati odluku o taksi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da voli Ameriku, ali da taksa na srpsku robu neće biti ukinuta, kako je to od njega zatražila administracija u Vašingtonu.

Nakon sastanka lidera centralnih institucija u Prištini, Haradinaj je rekao da "mnogo voli Ameriku zbog svog doprinosa Kosovu".

Haradinaj je, kako navode prištinski mediji, naveo da se izvinjava čelnicima institucija SAD-a i da ih poziva da razumeju odluku o taksi.

Ponovio je da želi da ceo politički spektar na Kosovu bude jedinstven, tako da taksa neće biti ukinuta do priznavanja Kosova.

Haradinaj je oštro govorio o šefici evropske diplomatije. Kaže da je Federika Mogerini neprijatelj Kosova, da je beskorisna i da je u dijalogu, umesto da govori o sporazumu sa Srbijom o priznavanju, ona govorila o teritorijama i granicama, a otvaranje tog pitanja, kaže, predstavlja agresiju. 

Inače, Ramuš Haradinaj, Hašim Tačij i Kadri Veselji primili su oštro pismo SAD, sa zahtevom za ukidanje takse na srpske proizvode, prenose prištinski mediji.

broj komentara 13 pošalji komentar
(sreda, 13. feb 2019, 08:04) - anonymous [neregistrovani]

Izvinjavaj se ti...

Samo polako. Izvinjavaće se i oni tebi...

(sreda, 13. feb 2019, 07:43) - M [neregistrovani]

Smesn

Pa ajd' jos malo da sacekaju (USA) da se vidi sta ce biti u Srbiji. Americka providna taktika. Zasto ne dozvole Srbiji da posalje 1000 vojnika kao. opomena. Sta rade u Veneculi. A ovi nasi nek' se raduju ... A ko, videce se ali bice sve kasno

(sreda, 13. feb 2019, 07:42) - M [neregistrovani]

Smesn

Pa ajd' jos malo da sacekaju (USA) da se vidi sta ce biti u Srbiji. Americka providna taktika. Zasto ne dozvole Srbiji da posalje 1000 vojnika kao. opomena. Sta rade u Veneculi. A ovi nasi nek' se raduju ... A ko, videce se ali bice sve kasno

(sreda, 13. feb 2019, 07:12) - anonymous [neregistrovani]

Jednom da se shvati

Sa njima nista ! Kakvi pregovori,kakvi bakraci. Gde nam se zuri ? Tu temu za sada zakljucati i kljuc baciti u Ibar. Oni i njihovi prijatelji jure neko priznanje,a ne mi. A ako se onaj kljuc ne nadje,onda razvaliti vrata. Nogom.

(sreda, 13. feb 2019, 01:19) - anonymous [neregistrovani]

@ Узалуд

Да је тако, досад би га већ дочекао, ништа од тога.

(sreda, 13. feb 2019, 01:14) - anonymous [neregistrovani]

Извињење

Неко верује у све ово? Па ово је смишљено у холивуду али немају појма колико ово нама иде на руку. Било би лоше да нису уведене јер би онда опет нас јурили, овако можемо да чекамо својих пет минута.

(sreda, 13. feb 2019, 00:44) - anonymous [neregistrovani]

Dokle..

Dokle cemo sedeti skrstenih ruku,pod jedan,blokirajte sav saobracaj sa Kosova u Srbiju pa neka kruze preko Makedonije,Bugarske i Rumunije do Madjarske i Austrije,i u RS blokirati prolaz svih vozila sa Kosovskim tablicama...Pod dva, smanjiti nivo vode na Gazivodama..Pod tri,prestati placati dugove Kosovo,ionako se iz aviona vidi da idemo na podelu ili ti razgranicenje...

(sreda, 13. feb 2019, 00:28) - anonymous [neregistrovani]

porez na Srpsku robu

Dve opcije … ili radi u dogovoru sa njima ili sa delom njih (demokrate).

(sreda, 13. feb 2019, 00:19) - anonymous [neregistrovani]

Pa zna se da smo

Mi trvrdoglaviji, i da nećemo ikad priznati našu pokrajinu da je neka država, ni u ludilu.

(sreda, 13. feb 2019, 00:08) - anonymous [neregistrovani]

MladaBosna

Zar jos ima onih koji misle da Albanci ovo stvarno rade bez instrukcija sa Zapada..?