Vučić sa sastao sa direktorom Ifimesa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijada Bećirovića sa kojim je razgovarao o važnosti napretka Srbije na putu ka EU. Bićerović je pozvao Vučića da uskoro održi predavanje na institutu što je predsednik Srbije i prihvatio.

Aleksandar Vučić je u razgovoru predstavio prioritete Srbije na putu u EU, važnost ekonomskog razvoja Srbije, a posebno je naglasio važnost ubrzanog napretka na putu u EU, navodi se u saopštenju instituta.

Vučić i Bećirović su se složili da je od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost, stabilnost i mir i ubrzano rešavati otvorena pitanja po principu vin-vin rešenja.

Bećirović je Vučiću predstavio rad instituta u regionima Balkana i Bliskog istoka sa posebnim naglaskom na Srbiji i regionalnoj saradnji.

U fokusu su bili projekti, koji su povezani sa procesom približavanja Srbije članstvu u EU, a za naredni period planirano je izdavanje posebnog broja međunarodne naučne revije "Evropske perpsektive" koji će biti posvećen procesu pridruživanja Srbije u EU.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво