Pridružene članice SzS podržale "Sporazum sa narodom"

Devetnaest pridruženih članica Saveza za Srbiju potpisalo je dokument "Sporazum sa narodom", koji će ujedinjena opozicija predložiti predstavnicima protesta "1 od 5 miliona".

Dokument su podržali Pokret za porodicu, GG "Pirotska nova snaga", Pokret veterana Srbije, UG "Mladi Milanovca", Pokret za naš grad iz Kragujevca, UG "Izbor postoji" iz Bora, Pokret ujedinjenih fantoma, Udruženje "Čuvari Starog grada", UG "Socijalistički pokret Srbije" iz Obrenovca i UG "Glasno za omladinu" iz Bora, saopštio je SZS.

Kako se navodi, dokument su podržali i "Protiv diktature", UG "Pokret za bezbednu Srbiju", Srpska monarhistička stranka "Srpska sloga", Zelena ekološka partija "Zeleni", Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, GG "Svi za Prokuplje", Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Vojvođanski klub socijalista i Samostalni sindikat poštanskih radnika.

"Sporazum sa narodom" nastao je kao odgovor na zahteve predstavnika protesta "1 od 5 miliona" upućene opoziciji, a oko njega su se udružili osnivači Saveza za Srbiju – Građanska platforma, Nova stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Stranka moderne Srbije, samostalne poslanice Marinika Tepić i Ana Stevanović.

Tim dokumentom opozicija garantuje da će nastaviti borbu za poštene izbore i slobodne medije, ali da neće učestvovati u izborima koji bi se održavali pod sadašnjim uslovima, niti će učestovati u radu skupština u kojima su ukinuta demokratska načela.

Potpisnici su se obavezali i da će, kada se uspostave uslovi za slobodne izbore, raditi na formiranju zajedničke liste, na kojoj bi, pored stranačkih kandidata, bili i predstavnici sindikata, strukovnih i građanskih udruženja, studenata, profesora, akademika i javnih ličnosti, navodi se u saopštenju Saveza sa Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво