Jevtić sa Palmerom, ponovljen zahtev o ukidanju taksi

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić sastao se u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer i kongresmenom Eliotom Endželom.

Palmer je tokom sastanka sa Jevtićem ponovio da sva otvorena pitanja treba rešavati dijalogom, a odluka o taksama mora se suspendovati.

Jevtić se sastao i sa Eliotom Endželom, kome je ukazao na probleme i mogućnosti njihovih rešavanja kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja.

Preneo mu je još jednom da se moraju poštovati prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.

"Mora se uspostaviti dijalog tokom koga bi se rešili nagomilani problemi, koji čini mi se opterećuju život svih građana na Kosovu. To mora biti primarni cilj i Prištine i Beograda. Znam da neće biti lako, ali ako želimo budućnost za nas i naše buduće generacije do kompromisa mora doći u što skorijem periodu", naglasio je Jevtić.

On je, kako je saopšteno, istakao je da takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije najviše pogađaju narod koji živi na KiM i da se upravo iz tog razloga trebaju suspendovati.

Tokom susreta je zaključeno da se rešavanjem ovog pitanja otvara put ka dijalogu.

"Tenzije između Beograda i Prištine loše utiču na celokupnu situaciju na Zapadnom Balkanu i s toga treba uporno raditi na prevazilaženju svih nesuglasica", kazao je Jevtić.

I tokom ovog, kao i na prethodnim sastancima, Jevtić se osvrnuo na problem povrataka raseljenih, rekavši da se ovo pitanje mora konačno zatvoriti na jedan pozitivan način.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 07. feb 2019, 12:49) - Joxa [neregistrovani]

Ukidanje taksi

Takse će Albanci morati da ukinu ili barem suspenduju. Priština sigurno traži najbezbolniji razlog za to.

(četvrtak, 07. feb 2019, 12:47) - Goga [neregistrovani]

Takse

Takse će Priština sugurno ukinuti čim im Vašington naredi, ništa im te takse nisu donele, samo su izgubili kredibilitet.

(četvrtak, 07. feb 2019, 10:17) - Lela [neregistrovani]

Rts

Takse moraju sto pre da se rese

(četvrtak, 07. feb 2019, 10:00) - Daliborka [neregistrovani]

KiM

Srbi na KiM pokazuju da se hrabro bore mirnim putem za svoj opstanak.