Vučić Mogerinijevoj: Dijalog kad ukinu takse i prestanu s provokacijama

Zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prestane sa provokacijama, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini su, u telefonskom razgovoru, razmotrili situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Vučić je ukazao na to da zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prestane sa provokacijama, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata "Trepča" koji je, kako je rekao, ništa drugo do otimanje srpske imovine.

Naglasio je da je takvo stanje neodrživo i da jednostrane mere Prištine štete miru i stabilnosti u regionu.

Srpski predsednik je šefici evropske diplomatije ponovio da će Srbija uvek biti opredeljena da radi u korist saradnje u regionu. Ponovio je spremnost za nastavak dijaloga u potrazi za pravednim i održivim rešenjem, ukoliko se stvore neophodni uslovi.

Vučić je zahvalio visokoj predstavnici EU na razumevanju i na angažovanju da se postojeći problem reši. U razgovoru je istaknuto i da je Srbija posvećena sprovođenju neophodnih reformi na evropskom putu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво