Dačić: Širiti istinu o Jasenovcu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se zločini počinjeni u Drugom svetskom ratu, a posebno u logoru Jasenovac, nikad neće i ne smeju zaboraviti i da istina o tome treba da se širi u svim institucijama koje treba da beleže i pamte zločine.

Ivica Dačić je na svečanoj akademiji povodom obeleežavanja Međunarodnog dana Holokausta istakao da su zvaničnici Hrvatske te aktivnosti Srbije dočekali negativno, maltene "na nož".

Ovo nije usmereno ni protiv Hrvatske, ni protiv bilo koje druge zemlje na svetu, nego protiv revizije istorije, rekao je Dačić.

Kako je naglasio, Srbija je protiv revizije istorije u tom slučaju, isto kao i kad su u pitanju pokušaji da se u zemlji saradnici okupatora "promovišu u heroje".

Treba da dignemo glas protiv revizije istorije, jer ako to ne uradimo istorija se, nažalost, može ponoviti, upozorio je Dačić.

On je preživelim zatočenicima logora i potomcima žrtava Holokausta poručio da nisu sami i prepušteni zaboravu i da će Srbija učiniti sve u borbi protiv revizije istorije i oživljavanja neonacističke i neoustaške ideologije u regionu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи