Haradinaj, Veselji i Ljimaj izbegli novinare

Lideri vladajuće koalicije u Prištini izbegli su da se suoče sa novinarima posle dvočasovnog sastanka na kojem su razgovarali o taksama na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako saznaje Koha ditore, kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije odstupio od stava da takse i dalje ostanu na snazi.

Ni posle dvočasovnog sastanka lidera partija koje čine vladajuću koaliciju na Kosovu nije poznato da li će Priština promeniti odluku o taksama na proizvode iz Srbije i BiH, kao ni da li će vlada u ovakvom sastavu opstati.

Prištinski mediji prethodno su javili da je sastanak organizovao kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a da su prisustvovali predsednik parlamenta Kadri Veselji, potpredsednik vlade Enver Hodžaj, ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, kao i predsednik Socijaldemkratske inicijative Fatmir Ljimaj.

Učesnici sastanka su posle dva sata rasprave iza zatvorenih vrata izašli iz zgrade vlade u Prištini, ali se niko od lidera koalicije nije obratio novinarima.

Prištinski dnevnik Koha ditore piše da Ramuš Haradinaj nije odstupio od stava da takse na robu iz Srbije i BiH ostanu na snazi.

Iz kosovske vlade medijima je kasnije prosleđeno saopštenje u kojem je navedeno da se na sastanku predstavnika vladajuće koalicije razgovaralo o nedavnim političkim zbivanjima na Kosovu, o funkcionisanju institucija o ostvarivanju vladinog i zakonodavnog programa, sa posebnim naglaskom na usvajanje budžeta za 2019. godinu i paketa pratećih zakona, o dijalogu sa Beogradom, o pitanju taksi.

Partneri u koaliciji su se dogovorili da intenziviraju aktivnosti narednih dana kako bi uskladili donošenje odluka u vezi sa navedenim temama, piše u saopštenju.

Razgovaralo se i o glavnim pitanjima vezanim za platformu za dijalog sa Beogradom, za koju se očekuje da će uskoro biti usvojena u kosovskoj skupštini.

Platforama nalaže postizanje obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma, koji treba da rezultira uzajamnim priznavanjem i članstvom Kosova u UN.

Takođe, lideri koalicije obećali su da će "pojačati i koordinisati donošenje odluka sa strataškim partnerima - SAD i EU".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво