Prištinska agencija na tenderu predlaže proizvode iz Srbije

I pored odluke vlade u Prištini o uvođenju dodatne takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH, kosovska Centralna agencija za javne nabavke raspisala je tender u vrednosti od 23,5 miliona evra kojim je predložena kupovina, između ostalog, i proizvoda iz Srbije, zbog čega je jedna osoba poslata pred disciplinsku komisiju, prenosi "Kossev".

"Centralna agencija za javne nabavke, kroz 23,5 miliona evra kosovskih poreskih obveznika, ukinula je vladinu odluku o 100 odsto taksi na srpske proizvode,", preneo je nedavno portal Insajderi.

Ova agencija je 14. januara, putem tendera u vrednosti od 23,5 miliona evra, predložila kupovinu proizvoda kao što su "euro krem", "plazma", "vegeta", "sardina", "argeta", "pop kek", "red bul", "petit ber"... 

Ovo je učinjeno u suprotnosti sa članom 28 Zakona o javnim nabavkama kojim je zabranjeno plasiranje brendova proizvođača. Centralna agencija za javne nabavke u tenderu pozvala se na posebne uslove kako bi opisala proizvode koje namerava da kupi, pa su tako pomenuti određeni artikli srpskih proizvođača. 

Agencija je ovo pravdala time da je reč o tehničkoj grešci. Korišćen je isti obrazac kao i 2015. godine.

Ipak, naveli su da je tehnička specifikacija u skladu sa članom 28 Zakona o javnim nabavkama, koji navodi da se u posebnim slučajevima može navesti tehnička specifikacija koja se odnosi na određene proizvode, ukoliko je to praćeno rečima "ili ekvivalentno", što je bilo učinjeno u ovom slučaju,

Vlada je potvrdila da je zbog ovog slučaja Ministarstvo finansija u okviru kojeg Centralna agencija za javne nabavke funkcioniše, poslalo jednu osobu pred disciplinsku komisiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво