Sastanak dela opozicije, odgovor na zahteve sa protesta

Predstavnici dela opozicije sastali su se u Beogradu kako bi formulisali odgovor na zahteve koji su im upućeni sa poslednjeg protesta u Beogradu, prošle subote. Na sastanku je dogovoreno da se razgovori nastave i da će opozicija u narednom periodu izaći sa konkretnom platformom koja bi odgovorila na zahteve protesta.

Predstavnici opozicije su na sastanku razgovarali o zahtevu protesta "Jedan od pet miliona" upućenom opoziciji i istakli da će i dalje biti sastavni deo ovih protesta, saopštio je Savez za Srbiju. 

"Prisutni su zaključili da je protest pokazao zajedništvo protiv koga Vučić nema odgovor i da sada opozicija treba da pokaže odgovornost i da to zajedništvo politički artikuliše", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori nastave i da će opozicija u narednom periodu izaći sa konkretnom platformom koja bi odgovorila na zahteve protesta.  

Sastanak je inicirao Savez za Srbiju, a razgovorima u opštini Stari grad prisustvovali su, osim predstavnika Saveza, Dragana Đilasa, Željka Veselinovića i Janka Veselinovića, i predstavnici SDS - Marko Đurišić i Konstantin Samofalov, PSG-a Rade Veljanovski, Nove stranke Zoran Živković, predstavnici inicijavite "Ne davimo Beorgad" i samostalni poslanici Marinika Tepić, Đorđe Vukadinović, Ana Stevanović.

Na sastanak su bili pozvani i predstavnici Dosta je bilo, ali se nisu odazvali.

Sa poslednjeg protesta u Beogradu opoziciji su upućeni zahtevi, u kojima se od traži "da predstavi jasan plan zdrave državne uprave".

"Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo, da vas smenimo ako ne budete valjali", rekao je Branislav Trifunović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи