Drugi protest "Jedan od pet miliona" u Trsteniku

U Trsteniku je večeras, drugu nedelju zaredom, održan protest građana "Jedan od pet miliona".

Okupljenima ispred zgrade Opštine i spomenika Knjeginji Milici, obratio se prvo preduzetnik Bojan Petrović.

"Okupili su nas teški uslovi života u Trsteniku i u Srbiji. Režim nam svakog dana priča neke bajke, a mi obični građani znamo kako teško živimo. Preko lokalne televizije, na kojoj se već tri godine ne čuje glas onih koji imaju drugačije stavove, vladajuća stranka nas ubeđuje da ovde teče med i mleko, a u ovoj plodnoj moravskoj ravnici vladaju glad i siromaštvo", poručio je Petrović.

Vaspitačica Ana Bošković istakla je da u Srbiji porodica nema podsticaje kakve bi trebalo da dobija kao osnova društva.

"Problem su i trudnička i porodiljska bolovanja, pa ne treba da nas čudi što je prošle godine u Trsteniku rođeno duplo manje beba nego prethodne", istakla je Boškovićeva.

Govoreći o stanju u poljoprivredi od koje živi preko polovine Trsteničana, Zoran Karić iz sela Odžaci je rekao da je za sedam hektara zemlje koju obrađuje nekada od države kroz subvencije za zemlju, đubrivo i gorivo dobijao 100.000 dinara,a sada samo 28.000 što dovoljno govori o nebrizi za seljaka.

Nakon obraćanja, okupljeni su krenuli u mirnu protestnu šetnju, bez stranačkih obeležja, koja je završena, kao i prethodne nedelje, ispred zgrade RTV Trstenik.

Rukovodstvu te televizije upućen je zahtev kojim se traži da u svojim informativnim emisijama prenese izveštaj sa protesta, omoguće učešće predstavnika opozicije u informativnimi debatnim emisijama, i počnu da poštuju zakonsko prava na objavu demanta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво