Dačić u Rimu

Ministri policije Srbije i Italije, Ivica Dačić i Roberto Maroni, potpisali u Rimu Sporazum o borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine drogom i međunarodnog terorizma. Kao i slični, već potpisani ugovori, i ovaj predviđa razmenu informacija, oficira za vezu i obuku kadrova.

Ministar policije Italije Roberto Maroni i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potpisali su u Rimu bilateralni sporazum o borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine drogom i međunarodnog terorizma.

Ministar Dačić ocenio je da potpisani sporazum sa italijanskom policijom o zajedničkoj borbi protiv svih vidova kriminala predstavlja korak dalje u i do sada dobroj policijskoj saradnji dve države.

"Potpisivanjem sporazum o međusobnoj policijskoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima i međunarodnog terorizma stvaraju se i pravne pretpostavke za unapređenje te saradnje", rekao je Dačić.

"Dogovorili smo se da se nastavi pomoć u obuci i školovanju naših policijskih kadrova, koja je i do sada bila naročito u oblasti saobraćajne policije u Italiji", rekao je zamenik premijera Srbije.

Italija podržava put Srbije ka EU

Dačić je naveo i da je razgovarano "o podršci Italije u zajedničkom nastupu prema EU i korišćenju fondova za automatsku kontrolu saobraćaja na deonici autoputa kroz našu zemlju".

"Važno je istaći da Italija u potpunosti podržava i da će maksimalno pomoći put Srbije ka evropskim integracijama, da podržava liberalizaciju viznog režima, odnosno stavljanje Srbije na belu šengen listu", rekao je Dačić.

Naveo je da se "u prvoj polovini 2009. godine može očekivati i konačno rešavanje pitanja vozačkih dozvola, koje naročito muči naše građane i o međusobnom priznavanju i važenju i zameni vozačkih dozvola".

Dačić je izrazio očekivanje da će taj sporazum biti potpisan u prvih nekoliko meseci sledeće godine i najavio da će italijanski ministar policije boraviti u uzvratnoj poseti Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи