Jovanović: Zakon o poreklu imovine prioritet

Za Narodnu stranku i Savez za Srbiju donošenje zakona o poreklu imovine je prioritet, poručio je Nikola Jovanović, potpredsednik te stranke i zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda.

Po tom zakonu će, kako je navedeno u saopštenju Narodne, biti oduzimana neosnovano stečena imovina, od sadašnjih i bivših javnih funkcionera i sa njima povezanih lica.

On će se primenjivati na sve takve slučajeve u poslednjih 25 godina, navedeno je u saopštenju.

"Najnovije otkriće o dve vile u vrednosti od više od četiri miliona evra u vlasništvu bivšeg direktora državne kompanije Elektromreža Srbije, mora da posluži kao poslednja opomena da je ovaj zakon trebalo odavno doneti", ocenio je Jovanović u saopštenju.

Srbija je, kako tvrdi Jovanović, "jedina zemlja u Evropi u kojoj jedan ministar u vladi kupuje stan za keš odbijajući da objasni poreklo novca, dok drugi ima 45 bankovnih računa u inostranstvu".

"Ovakva praksa je dovela do toga da Srbija bude jedina država u Evropi koja je na crnoj listi relevantnih međunarodnih organizacija zbog pranja novca, što odvraća ozbiljne strane investitore i cementira kriminal i bedu u našoj zemlji", ocenio je Jovanović.

S obzirom da je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić garantovao da će se zakon o poreklu imovine naći u skupštinskoj proceduri još u junu 2013. godine, svima je postalo jasno da od toga nema ništa i da je, kako ističe Jovanović, promena režima preduslov za usvajanje tog zakona.

"Zato Narodna stranka i Savez za Srbiju garantuju da će zakon o poreklu imovine doneti ekspertska prelazna vlada, kao i da će sredstva od oduzete imovine biti uplaćena u budžet Republike Srbije", poručio je u saopštenju Jovanović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво