Predstavnici vlasti i opozicije o izborima

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić najavila je večeras na RTS-u da će Savez za Srbiju, čiji je ta stranka član, bojkotovati eventualne izbore i da je veoma blizu da zvanično donese takvu odluku.

U emisiji "Upitnik", u kojoj je učestvovala sa Goranom Vesićem iz SNS-a, Borisom Tadićem, predsednikom SDS-a i Aleksandrom Antićem iz SPS-a, Sanda Rašković Ivić je ocenila da nema uslova za održavanje fer izbora u Srbiji.

Vesić je rekao da su izbori legalan način da se ispita legitimitet vlasti i predočio da opozicija najavljuje bojkot izbora koji nisu ni raspisani.

Tadićevu konstataciju da je vlast autokratska i da svojom politikom vodi u nasilje, Vesić je protumačio kao nameru opozicije da nasiljem dođe na vlast, umesto na izborima.

Vesić je na Tadićeve kritike vlasti i Aleksandra Vučića tvrdio da se u Srbiji danas mnogo bolje živi nego u vreme prethodne vlasti.

Negirajući Vesićeve tvrdnje o boljem životu kao lažne, Tadić je ukazao da se predstavnici opozicije ne pozivaju na RTS, uz ocenu da je i ova emisija unapred pripremljena i da predstavnicima SNS-a javne nastupe priprema Vladimir Beba Popović.

Tadić je najavio da će opoziciju pozvati, ne samo da bojkotuje izbore, već i Javni servis.

Antić je istakao da je rukovodstvo SPS-a u stalnim konsultacijama sa vrhom SNS-a oko prevremenih izbora i napomenuo da za njihovo održavanje ima razloga i za i protiv.

On je osudio osudio napade i uvrede iz redova opozicije na račun novinarki i žena uopšte.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво