Brnabić s predsednikom Republike Palau o saradnji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsednikom Republike Palau Tomi Esang Remengesom, koji boravi u poseti Srbiji, što je ujedno i prva poseta zvaničnika ove republike od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Potpisani sporazumi o prijateljstvu i saradnji, u oblasti visokog obrazovanja i naučnih istraživanja, kao i u oblasti omladine i sporta, prema rečima predsednice vlade, otvoriće novi prostor za unapređenje bilateralne saradnje i predstavljaju početni korak u razvoju odnosa naših država.

Predsednik Republike Palau Tomi Remengeso zahvalio je premijerki Brnabić na odluci da Srbija ukine vize za građane ove republike, ističući da će to doprineti boljoj i bržoj komunikaciji i zbližavanju dveju država i njihovih građana.

Izvestio je predsednicu vlade o odluci njegove zemlje da suspenduje sve prethodne odluke u vezi sa pitanjem statusa Kosova, a time i odluku o priznavanju, sve do okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Naveo je da će Republika Palau u budućnosti nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, u cilju pronalaženja trajnog i kompromisnog rešenja.

Premijerka Brnabić zahvalila je predsedniku Remengesou na ovoj odluci, i izrazila očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti kada za to budu stvoreni neophodni uslovi.

Brnabić i Remengeso razgovarali su i o imenovanjima ambasadora, kao neophodnom koraku za intenziviranje saradnje dve zemlje u budućnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво