Stefanović za RTS: Odluka o izborima nije laka

Član predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović kaže za RTS da je on uvek za to da se proveri volja naroda, ali da je mnogo faktora koji će uticati da se formuliše odluka o izlasku na vanredne izbore. Povodom navoda da će izbori biti održani 31. marta ili 14. aprila, ističe da se nije razgovaralo o datumima.

Komentarišući mogućnost da se na birališta izađe na proleće, Nebojša Stefanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavio da je to odluka koja će zavisiti od više faktora koji se tiču državnih interesa, Kosova i ekonomije.

Kaže da je neobična situacija da izbore ne traže stranke opozicije koje žele da se vrate na vlast, i ističe da je on uvek za to da se proveri volja naroda.

Počele su, kako je primetio, priče da Vučić i vlada nemaju legitimitet. "Hajde da proverimo šta narod misli o tome", poručio je Stefanović.

Međutim, član predsedništva SNS-a ističe da to nije laka odluka.

"Zato i čekamo da se iskristališe šta će se dešavati i sa odnosima sa EU. Moja predviđanja su da će Evropa zbog njihovih izbora prilično usporavati sve ostale procese", ocenio je Stefanović.

Naveo je da nisu razgovarali o datumima i zaključio da je mnogo faktora koji će uticati da se formuliše odluka.

"Ekonomija u prvom planu tokom posete Putina"

Govoreći o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina, navodi da je u prvom planu bila ekonomija, što ne znači da se nije razgovaralo i o drugim temama.

Smatra da je bilo strateški važno da se postigne sporazum koji omogućuje energetsku bezbednost, još jedan dotok gasa, kao i povećanje kapaciteta skladišta u Banatskom dvoru.

Povećava se broj fabrika i investitora, koji su zainteresovani gsasifikaciju, kaže Stefanović.

Navodi da je drugi ekonomski aspekt razgovora sa Putinom je bila izgradnja infrastukture, što treba da dovede do povećanja konkurentnosti Srbije.

Stefanović naglašava da mu je najsnažniji utisak energija više od 100 hiljada ljudi koji su se okupili tokom Putinive posete i koji su prepozanali da Srbija napreduje. 

Na pitanje li je zabrinut da će partneri sa Zapada zameriti zbog posete ruskog predsednika, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova poručuje da Srbija vodi suverenu i samostalnu politiku u interesu građana.

Srbija koristi samo jedan posto ruskog gasa koji se prodaje u Evropi, a oni se, kako je primetio, bore za svoje interese i tada ne spominju Rusiju u negativnom kontekstu.

Mi imamo svoju glavu i odlučujemo u svom interesu, a kada se to postavi tako, nema razloga za zameranje, poručio je Stefanović.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво