Han u Prištini sa Haradinajem

Komesar za evropsku politiku i proširenje Johanes Han izjavio je da je sa Ramušom Haradinajem imao "dobar i otvoren" razgovor, ocenivši da Kosovo može da napreduje na putu ka Evropskoj uniji.

Johanes Han je na Tviteru objavio da je današnja poseta Prištini, prva njegova poseta regionu ove godine.

"Bila je dobra i otvorena diskusija sa premijerom Haradinajem i drugim ministrima. U nadi da će blisko sarađivati o svim otvorenim temama, Kosovo može ostvariti napredak na svom putu ka Evropskoj uniji", napisao je Han.

Pošto se nisu obraćali medijima, i Haradinaj se javnosti obratio preko društvene mreže - svog Fejsbuk naloga, rekavši da očekuje brzu odluku o viznoj liberalizaciji.

"Na sastanku sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, ponovio sam da je pozicija Kosova čvrsta na putu evropskih integracija. U tom smislu, postigli smo napredak na evropskom planu i nakon punog ispunjenja kriterijuma za liberalizaciju, očekujemo brzu odluku o priznavanju prava na slobodno kretanje", napisao je Haradinaj.

Nijedan od sagovornika nije naveo da su razgovarali o povlačenju takse od 100 odsto koju su prištinske vlasti uvele na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dolazak Hana u Prištinu događa se nekoliko dana pošto su Sjedinjene Američke Države, a prethodno i EU, tražile da Priština ukine 100 odsto takse na srpsku robu.

Haradinaj je više puta ponovio da će takse biti ukinute samo kada Beograd prizna nezavisnost i suverenost Kosova.

Evropski komesar nakon posete Prištini, otišao je u Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи