Plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije

U Palati "Srbija" održan je plenarni sastanak svih članova delegacija Srbije i Rusije. Tokom dana potpisano je više od 20 sporazuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u uvodnom obraćanju rekao da je sa predsednikom Rusije u četiri oka razmotrio sve teme.

Zahvalio je na podršci Srbiji i srpskom narodu na očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i na tome što Moskva aktivno pomaže Beogradu u svim organizacijama.

"Naše prijateljstvo se vidi i u napretku naše saradnje koja se oslikava kroz povećanje ekonomske saradnje, tako da je ona danas drugačija, sveobuhvatnija i obimnija. Ta saradnja se odlikuje dobrim razumevanjem u svim ključnim oblastima i čini mi se da smo sa reči prešli na dela, naročito u oblasti energetike, vojne saradnje, saobraćaja ali i obrazovanja, kulture, sporta i drugih oblasti društvenog života", rekao je predsdnik Srbije.

Poručio je da ruski narod u Srbiji ima iskrene prijatelje i pozvao je Ruse da u što većem broju posećuju Srbiju.

"Broj turista iz Rusije u Srbiji može biti mnogo veći. Danas su izuzetne okolnosti, već ima 30.000 ljudi na centralnim beogradskim ulicama koji Vas čekaju i to pokazuje kakav je odnos naših građana i naroda", naglasio je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazao da je porasla robna razmena. "Rusija je možda i najveći investitor u privredu u Srbiji i naši odnosi se razvijaju u dobrom pravcu", smatra Putin i ukazuje da pored trgovine, energetike, visoke tehnologije i transportne infrastrukture, ozbiljnu ulogu imaju i humanitarne veze, a sarađuju i pravni organi.

"Poznato vam je da isporučujemo vojnu tehniku, ali kupujemo i vojnu imovinu u Srbiji i borbenu tehniku. Izražavam nadu da će danas biti stvoreni uslovi za dalji razvoj saradnje", rekao je predsednik Rusije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво