Okupljanje građana povodom Putinove posete

Veliki broj građana iz cele Srbije okupio se u Beogradu u znak podrške predsednicima Rusije i Srbije Vladimiru Putinu i Aleksandru Vučiću. Šetnjom od Terazija kroz glavne beogradske ulice stigli su do Hrama Svetog Save, gde će kasnije pozdraviti dva predsednika. Kako RTS saznaje, Putin će se obratiti građanima ispred Hrama.

Ispred Hrama Svetog Save već se nalazi veliki broj ljudi. Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić kaže da se, prema procenama policije, kod Hrama okupilo između 120.000 i 125.000 građana.

Oni koji su stigli ispred Hrama Svetog Save kažu da su presrećni što će imati priliku da pozdrave najvećeg prijatelja Srbije i, kako ističu, "prvog čoveka sveta".

Građani iz svih delova Srbije sa mnogo emocija govore o prijateljstvu ruskog i srpskog naroda, o predsednicima Putinu i Vučiću, a skandira se "Putinu Srbine, Vučiću Srbine".

Ispred Hrama je postavljen video-bim, kao i na Slaviji, gde se puštaju i ruske pesme. 

Glavno okupljanje počelo je kod hotela "Moskva", odakle je kolona krenula preko Ulice kralja Milana ka Hramu, gde će dočekati dvojicu predsednika.

Okupljeni su na početku kolone razvili transparent "Spasiba prezident – Hvala predsedniče", a u koloni se kretao i kamion u kome je trubački okrestar Dejana Petrovića.

Građani nose zastave Srbije, zastave sa likom Aleksandra Vučiha na kojima piše "Vučić Srbija", zatim zastave sa obeležjima SNS na kojima piše "Vučiću Srbine", transparent na kome su fotografije srpskog i ruskog lidera, a može se videti i transparent na kome piše: "Jedan od 300 miliona".

Na jednom transparentu piše i: "Sloboda, pravo, čast, pravda, mir-jednim imenom Putin", kao i: "NATO decenijama traži najače rusko oružje, a ono im je pred nosem, jedno je u Rusiji – to je rusko srce, a drugo najjače je Putin".

Ima i transparenata s natpisima "Za slobodnu i pristojnu Srbiju", "Srbija i Rusija večni prijatelji", a na ruskom i srpskom jeziku napisano je i "Srbi i Rusi - braća zauvek".

Podršku poseti Vladimira Putina Srbiji dali su na ovaj način građani iz cele Srbije, Kraljeva, Loznice, Niša, Kruševca, Kragujevca, Novog Sada...

U Beograd je, kako javlja Tanjug, došlo i više od 2.000 Srba iz svih delova Kosova i Metohije. Oni su pristigli u oko 40 autobusa, da bi, kako kažu, podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozdravili srpskog prijatelja Vladimira Putina.

Kolona Srba sa KiM se Balkanskom ulicom uputila ka Terazijama skandirajući "Kosovo je srce Srbije" i pevajući "Oj Kosovo, Kosovo...".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво