Okupljanje građana povodom Putinove posete

Veliki broj građana iz cele Srbije okupio se u Beogradu u znak podrške predsednicima Rusije i Srbije Vladimiru Putinu i Aleksandru Vučiću. Šetnjom od Terazija kroz glavne beogradske ulice stigli su do Hrama Svetog Save, gde će kasnije pozdraviti dva predsednika. Kako RTS saznaje, Putin će se obratiti građanima ispred Hrama.

Ispred Hrama Svetog Save već se nalazi veliki broj ljudi. Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Milan Stanić kaže da se, prema procenama policije, kod Hrama okupilo između 120.000 i 125.000 građana.

Oni koji su stigli ispred Hrama Svetog Save kažu da su presrećni što će imati priliku da pozdrave najvećeg prijatelja Srbije i, kako ističu, "prvog čoveka sveta".

Građani iz svih delova Srbije sa mnogo emocija govore o prijateljstvu ruskog i srpskog naroda, o predsednicima Putinu i Vučiću, a skandira se "Putinu Srbine, Vučiću Srbine".

Ispred Hrama je postavljen video-bim, kao i na Slaviji, gde se puštaju i ruske pesme. 

Glavno okupljanje počelo je kod hotela "Moskva", odakle je kolona krenula preko Ulice kralja Milana ka Hramu, gde će dočekati dvojicu predsednika.

Okupljeni su na početku kolone razvili transparent "Spasiba prezident – Hvala predsedniče", a u koloni se kretao i kamion u kome je trubački okrestar Dejana Petrovića.

Građani nose zastave Srbije, zastave sa likom Aleksandra Vučiha na kojima piše "Vučić Srbija", zatim zastave sa obeležjima SNS na kojima piše "Vučiću Srbine", transparent na kome su fotografije srpskog i ruskog lidera, a može se videti i transparent na kome piše: "Jedan od 300 miliona".

Na jednom transparentu piše i: "Sloboda, pravo, čast, pravda, mir-jednim imenom Putin", kao i: "NATO decenijama traži najače rusko oružje, a ono im je pred nosem, jedno je u Rusiji – to je rusko srce, a drugo najjače je Putin".

Ima i transparenata s natpisima "Za slobodnu i pristojnu Srbiju", "Srbija i Rusija večni prijatelji", a na ruskom i srpskom jeziku napisano je i "Srbi i Rusi - braća zauvek".

Podršku poseti Vladimira Putina Srbiji dali su na ovaj način građani iz cele Srbije, Kraljeva, Loznice, Niša, Kruševca, Kragujevca, Novog Sada...

U Beograd je, kako javlja Tanjug, došlo i više od 2.000 Srba iz svih delova Kosova i Metohije. Oni su pristigli u oko 40 autobusa, da bi, kako kažu, podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozdravili srpskog prijatelja Vladimira Putina.

Kolona Srba sa KiM se Balkanskom ulicom uputila ka Terazijama skandirajući "Kosovo je srce Srbije" i pevajući "Oj Kosovo, Kosovo...".

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 17. jan 2019, 18:37)
Миро Марковић [neregistrovani]

Интересантна поређења

Када је амерички председник дошао у Енглеску у пријатељску посету прошле године, није смео да дође у Лондон него је одесо у једном замку далеко удањеном од Лондона, јер се боја демонстрација народа, који га не поштује. А кад Путин дође у Србију, ево шта му народ приређује. Путин не мора да се крије од србског народа. 

(četvrtak, 17. jan 2019, 17:09)
anonymous [neregistrovani]

@ A sto nebi moglo ,

Непримерено је људима за живота подизати споменике. 

(četvrtak, 17. jan 2019, 16:45)
anonymous Lala [neregistrovani]

A sto nebi moglo ,

Da se u Putinovu čast podigne veliki spomenik usred Beograda , spomenik iskrenom prijatelju Srbije .

(četvrtak, 17. jan 2019, 16:24)
milan [neregistrovani]

Ovo nije politika

Ovo nije politika nego spontana dobrodošlica zaštitnicima Srbije
i Srba za sva buduća vremena.