Kif obavestio premijerku o Bregzitu

Ambasador Velike Britanije Denis Kif obavestio je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić o aktuelnoj situaciji u vezi sa Bregzitom i aktivnostima na kojima se radi, u saradnji sa resornim ministarstvima u Vladi Srbije, kako ekonomska saradnja i robna razmena dve zemlje ne bi naišle na prepreke i pošto ovaj proces bude završen.

Na sastanku je bilo reči i o usaglašavanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Saradnja dve zemlje u svim oblastima je dobra, ocenio je Kif i izrazio optimizam da će ta saradnja nastaviti da napreduje i nakon Bregzita.

Istaknuto je da su postignuti odlični rezultati u poboljšanju investicionog okruženja i poslovnog ambijenta u Srbiji i da je neophodan nastavak reformi koje bi ubrzale jačanje vladavine prava i borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i investicija Velike Britanije.

Brnabićeva je zahvalila ambasadoru Kifu na podršci Vlade Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu, naročito značajnu za reformu državne uprave, modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da je posebno zahvalna na programu Britanskog saveta "Škole za 21. vek", kao podršci razvoju kapaciteta škola kako bi se učenicima omogućilo da steknu veštine kritičkog razmišljanja, rešavanja problema i programiranja.

Brnabićeva je ocenila da je ovaj projekat jedan od ključnih za budućnost dece i odličan je primer kako kroz digitalizaciju jačaju veze dve države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво