Plaćanje taksi karticama na severu Kosmeta

Na šalterima četiri opštine severnog dela Kosova i Metohije od danas administrativne takse mogu da se plate elektronski, platnim karticama.

Na šalterima četiri opštine severnog dela Kosova i Metohije od danas administrativne takse mogu da se plate elektronski, platnim karticama.

Žitelji Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića od danas ne moraju u poštu ili banku da bi platili administrativnu taksu. Tako će uštedeti i vreme i novac.

"Ovde radimo porez, znači plaćanje poreza, osnovne takse, ne znam za dobijanje uverenja o imovnom stanju, socijalne pomoći, vizi, državljanstvu. Ono osnovno što se svakodnevno plaća. Sve se plaća ovde bilo kojom karticom, platežnom karticom", rekao je Milan Jeftić iz poreske administracije u Kosovskoj Mitrovici.

Dvanaest taksa građani Kosovske Mitrovice plaćaju opštinskoj administraciji koja funkcioniše u srpskom sistemu.

"Specifično je to što prvo danas prvi pos koji puštamo u banku poštanske štedionice puštamo baš ovde na Kosovu i Metohiji, pa ćemo tek kasnije da nastavimo da širimo u ostatku Srbije", rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić kaže da već imaju instaliranih 36 pos terminala. "Naša prepoznatljiva pos kartica koja je nacionalni brend, "dina" pos kartica pod pokroviteljstvom, pre svega, Narodne banke Republike Srbije, predstavlja ono što je nacionalno, što je srpsko", smatra Kekić.

Prvi je domaću, "dina" platnu karticu upotrebio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

"Verujemo da ćemo u narednom periodu uspeti da još mnoge probleme pre svega kad je IT sektor u pitanju ojačamo i pre svega pratimo one trendove i budemo od onih centara koji ne zaostaje kada su u pitanju i ostali gradovi u Evropi, a ne samo u centralnoj Srbiji", navodi predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Pos teriminal je prva e-uprava uvedena u južnoj srpskoj pokrajini, a razvoj elektronskih usluga je, kažu u Vladi, put za uspostavljanje efikasne javne uprave i najefikasniji način borbe protiv korupcije i sive ekonomije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво