LSV: Crkva da plati porez

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozvao je ministre za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića i finansija Sinišu Malog da saopšte da li je crkva počela da plaća porez na imovinu i, ako nije, kada će početi.

Bojan Kostreš je u pisanoj izjavi podsetio da je pre nekoliko dana prošlo tačno dve godine od kada je patrijarh Irinej obavestio javnost da crkva neće plaćati porez dok joj ne bude vraćena sva imovina.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić naglasio je da je, u procesu konfesionalne restitucije, crkvama vraćeno više od 90 odsto imovine, odnosno pravo svojine na ukupno 58.083 hektara poljoprivrednog, šumskog i građevinskog zemljišta, kao i 91.000 kvadratnih metara objekata koji su sada u posedu crkava i verskih zajednica.

"Zato ponovo pitamo – dokle će država da se odriče poreza na sve te hiljade hektara i kvadratnih metara? I dokle će država imati dvostruke aršine prema crkvi i svojim građanima", upitao je Kostreš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво