Đurić o Obradovićevom pismu Putinu

Tragikomično je kada lider Dveri Boško Obradović, "najveći poklonik lika i dela fašiste Dimitrija Ljotića", piše Vladimiru Putinu, lideru države koja je oličenje antifašizma, navodi Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Marko Đurić ukazuje da Boško Obradović u pismi Vladimiru Putinu to čini u potkazivačkom tonu, upravo onako kako je njegov politički idol Ljotić svoje sunarodnike rodoljube i antifašiste denuncirao nacistima.

"Obraćanje ljotićevca Boška Obradovića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu je, osim toga, neukusno i zbog toga što se velikim svetskim državnicima ne obraća otvorenim pismima i pamfletima, čime je Obradović još jednom dokazao da svaki predsednik mesne zajednice ima više političkog takta od njega", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Obradović u svom "neprimerenom i iznad svega lažovskom obraćanju", implicira da je predsednik Putin neobavešten o političkim prilikama u Srbiji i da je svom kolegi Aleksandru Vučiću dodelio prestižno rusko odlikovanje greškom, i da je ono možda trebalo da bude dodeljeno NATO promoterima poput Obradovića, Jeremića ili Đilasa.

"Obradović u svom detinjem poimanju politike misli da, kada citira Džordža Vašingtona ili piše Vladimiru Putinu i sam pomalo postaje veći i važniji, ali zapravo samo pokazuje koliko je mali i beznačajan", naveo je Đurić.

Dodaje da lider Dveri može "slobodno nastavi da glumi političkog lidera, ali da to radi sam za sebe pred ogledalom, umesto što vređa inteligenciju građana i ruži sliku o Srbiji".

"Na kraju, velika je sramota što neko ko se izdaje za srpskog političara čini sve da iz puke zlobe i štetočinskih pobuda pokvari utisak o veličanstvenom dočeku koji će građani Srbije prirediti za predsednika prijateljskog i bratskog ruskog naroda", istakao je Đurić.

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 13. jan 2019, 20:24) - Михаил Россия [neregistrovani]

Внутренние дела Сербии

Smatram da gospodin Obradovic nije uradio dobru stvar, kada napisao otvoreno pismo predsedniku Putinu, jer time on hteo da nekako umesa presednika Rusije u unutrasnje poslove Srbije, sto nije normalno i opasno po politicku stabilnost Srbije.
Predsednik Vucic izabran vecinom gradjana Srbije i on kao predsednik predstavlja svoju zemlju i njene gradjane na svim susretima sa stranima predsednicima.
Neko moze da ne slaze sa nekima potezima vlasti unutar zemlje, ali svaki ozbiljan politicar mora da postuje i cuva obraz svoje zemlje i u tome podrzava vladu, kada je rec o spoljnoj politici.
Pozdrav iz Sankt-Peterburga!

(nedelja, 13. jan 2019, 18:56) - SasaRu [neregistrovani]

Podrška

Predsednik Rusije je veoma dobro informisan o situaciji u Srbiji i o tome ko i koliko radi za interes Srbije. Podržava predsednika Vučića za zalaganja u poboljšanju odnosa Rusije kao svetske sile i Srbije kao male ali hrabre i prijateljske zemlje. Dokaz tome je i orden uručen predsedniku Vučiću od predsednika Putina i bratske Rusije.

(nedelja, 13. jan 2019, 18:31) - anonymous [neregistrovani]

str

Stvarno je bilo bespotrebno, samo skrece paznju na sebe..

(nedelja, 13. jan 2019, 18:05) - Zlatko [neregistrovani]

Pismo

E baš će Putin da pročita to pismo...
Nema on pametnijeg posla...

(nedelja, 13. jan 2019, 17:58) - anonymous Lala [neregistrovani]

Pametnom dosta

Očigledno je da je Obradović izgubio kompas pa sad luta od vrata do vrata nebi li mu ko otvorio.

(nedelja, 13. jan 2019, 17:17) - anonymous [neregistrovani]

obradovic

Putin ne zna kakvo je stanje u Srbiji i koga podrzava i ko mu veruje i na koga moze da racuna pa ce Obradovic navodno to da objasni a ko njemu da veruje..

(nedelja, 13. jan 2019, 17:04) - Rade [neregistrovani]

Djuric je u pravu

Za sve sto je Djuric rekao o Obradovicu povodom ovoga u pravu je, Obradovic se gura tamo gde mu nije mesto.

(nedelja, 13. jan 2019, 16:58) - Milan [neregistrovani]

glupo

Mislim da je ovo glup potez Obradovica, SNS ima ogromnu podrsku u narodu i ne mora da se sluzi ovakvim stvarima. ipak ovo sad mnogo vise govori o njemu i kakvu politiku zastupa nego o Vucicu i naprednjacima.