Srpska lista reaguje na navode Rade Trajković

Srpska lista je oštro kritikovala govor Rade Trajković na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu.

"Gomila laži koju je na večerašnjem protestu u Beogradu iznela Rada Trajković dovoljno je da opravda masnu dnevnicu koju je dobila od albanskog lobija", saopštila je Srpska lista ističući da na protestu, kako kažu, "pet milijardera" ni danas nisu pomenute takse kojima Priština ugrožava život Srba na Kosmetu.

"Promocija kosovskog pravosuđa, koje je Srbima u nebrojenom broju slučajeva uništila život lažnim optužbama, svojstvena je samo onima koji su plaćeni da vređaju Srbiju i srpski narod", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Trajković ni večeras nije rekla da je to pravosuđe pokojnog Olivera Ivanovića držalo tri godine bez dokaza, da su ga svi albanski mediji tri godine na naslovnim stranama proglašavali ratnim zločincem.

"Te tri godine ona je ćutala, nikada nije prisustvovala nijednom ročištu ili protestu za Oliverovu slobodu, dok su predsednik Vučić i Vlada Srbije u Savetu bezbednosti i svakom prilikom međunarodnoj zajednici govorili o ovom pravnom nasilju i zahtevali njegovo oslobađanje", piše u saopštenju.

Srpska lista je rekla da Trajković nije pomenula ni da je kosovsko pravosuđe držalo Bogdana Mitrovića u devetoj deceniji života bez ijednog dokaza, da je optužilo svakoga ko se drzne i pokuša da se vrati na svoje ognjište, ali i oslobađalo desetine onih sa krvavim rukama srpske dece iz Goraždevca, srpskih žetelaca iz Starog Gracka, članova porodice Stolić ili drugih stratišta srpskog naroda.

"Ista ta Rada se sa Kušnerom smejala na pomen Žute kuće i slučaj trgovine organima otetih Srba, a Srbima u centralnom Kosmetu je ostala u pamćenju kao neko ko je kao nekakav aga vedrio i oblačio sa mesta direktora KBC Gračanica. Bez Rent-a-Rade se u to vreme nije smelo ni roditi ni umreti, a o zapošljavanju i da ne pričamo", piše u saopštenju.

Dodaju i da je očekivano da Rada Trajković "vređa sopstvenu državu i predsednika Vučića", jer joj, kako kažu, "više nije dozvoljeno da otima budžetski novac namenjen Srbima na Kosmetu od kog kupuje stanove po Beogradu".

Pišu i da "Đilas, Jeremić, Obradović i Stefanović", koje nazivaju "lažnom opozicijom" i "lažnim patriotama", zaslužuju da im se pridruži i "lažni predstavnik Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković".

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 13. jan 2019, 01:12)
anonymous [neregistrovani]

Jadno i bedno

Srbi Srbima ne smeju ni istinu da kažu?
Svi koji su protiv vlasti su izdajnici? Kao i u 90im!
Dok "pravo Srbi" opoziciju i dr narode bez dokaza osuđuju za sve i svašta!?!